Het event

Het event Speak up dear! wil vrouwen niet alleen inspireren maar ook toerusten om meer en beter te gaan spreken. Tijdens deze dag houden Farah Nobbe en/of Natalie Holwerda-Mieras een interactieve lezing over het onderwerp vrouwen, profileren en spreken. Aan de hand van videobeelden en korte opdrachten ontdekken de aanwezige vrouwen wat het geheim is van sterk geprofileerde vrouwen.  Hierna gaan de deelnemers in kleine groepen uiteen om workshops te volgen. De vrouwen kunnen onder meer kiezen uit een status workshop, een workshop pitchen of een imago workshop. De workshops worden verzorgd door de specialisten van Nobbe | Mieras trainingen. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel en/of diner, zodat de aanwezige vrouwen hun netwerk kunnen versterken. Uiteraard krijgen de aanwezige vrouwen na afloop het boek  Speak up dear! mee.


Mogelijk dagprogramma van het event Speak up dear!

13.00 – 13.30   Ontvangst

13.30 – 13.45    Introductie door de organisatie

13.45 – 15.00    Interactieve lezing

15.00 – 15.30    Theepauze

15.30 – 17.00    Workshopronde 1

17.00 – 17.30    Korte pauze met snack

17.30 – 19.00    Workshopronde 2

19.00 – 20.30   Afsluitend diner

De workshops worden in twee rondes gegeven, in groepen van maximaal 15 deelnemers. Alle deelnemers volgen de workshop onder leiding van Farah Nobbe òf Natalie Holwerda-Mieras (deze wordt twee maal in twee parallel groepen gegeven). Daarnaast kiezen de deelnemers aanvullend een workshop pitchen òf een workshop image consultancy.

Statusworkshop
De statusworkshop voor vrouwen geeft inzicht in de wondere wereld van de status. Je ontdekt wat iemands status bepaalt. Welke vrouwen worstelen zichtbaar met hun status? En wat is het geheim van vrouwen die schijnbaar probleemloos dominant kunnen zijn? Na deze workshop zul je jouw omgeving voor altijd met andere ogen bekijken. Om invloed uit te oefenen zul je krachtig en overtuigend uit de hoek moeten komen. Maar hoe doet je dat zonder je vrouwelijkheid in te leveren? Om hier een antwoord op te kunnen geven maken een analyse van jouw persoonlijke uitstraling. Je ontdekt hoe hoog jij scoort op de statusladder, en waar je valkuilen en mogelijkheden liggen.

Events

Keuzeworkshop 1: Imago

Uit onderzoek weten we dat mensen elkaar in slechts minuten redelijk accuraat inschatten en daar vervolgens ook naar handelen. Daarmee is het niet alleen interessant, maar ook erg relevant om te weten hoe je overkomt op anderen. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met jouw imago, je krijgt advies over kleding en kleurgebruik. Je ontdekt welke stoffen, kleuren en accessoires je kunt gebruiken om je uitstraling te versterken of juist te verzwakken. Wat maakt je gezagvol en wat maakt je toegankelijk? Kortom, welke outfit ondersteunt jouw strategische doel? Onze image-consultant leert je alle ins en outs van strategisch stylen.

Keuzeworkshop 2: Pitchen
Tijdens een seminar, een netwerkborrel of een sollicitatiegesprek moet je jezelf in korte tijd stevig op de kaart kunnen zetten. Je pitch moet gelijktijdig helder, pakkend en ook nog eens uitnodigend zijn. Geen wonder dat veel vrouwen dit een lastige opgave vinden. Want wat vertel je wel, en wat niet? En hoe sluit je optimaal aan bij je gesprekspartner? Presentatietrainer Thijs Feenstra leert je hoe je een aansprekende pitch ontwikkelt en vertelt. Probeer gerust uit tijdens het diner!

Praktisch
Het event Speak up dear! biedt ruimte aan maximaal 60 hoogopgeleide vrouwen. Als er meer vrouwen bediend moeten worden kan ook alleen de lezing ingekocht worden. Wij verzorgen dit event  incompany en maken het programma passend op de wensen van de klant. Bel ons gerust voor een oriënterend gesprek en een prijsopgave.

Contact opnemen

Quotes

De persoonlijke feedback en de tips & tricks van de andere ‘dears’ inspireren mij nog dagelijks!”
Corine Riem Vis, manager marketing en communicatie Esri Nederland

Een aanrader voor iedere vrouw met ambitie.”
Astrid van Lieshout, HR adviseur Tinguely Netwerk